Onze materialen

Bij het plaatsen van platte daken is materiaalkeuze een belangrijke overweging.

Voor Arfido zijn de voorwaarden logisch: duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Voor het plaatsen van onze platte daken maken wij gebruik van twee soorten EPDM.

Resitrix IRS-BTECH Arfido Resitrix IRS-BTECH Arfido

Irs-Btech Resitrix

EPDM met garantiecertificaat.

Resitrix behoort tot de top van de hedendaagse EPDM’s. Met een geschatte levensduur van 50 jaar en meer kan je hier spreken van een echte duurzame dakbedekking.

Resitrix wordt geplaatst zonder vlam en de verlijming ervan gebeurt met een ecologische primer die geen giftige gassen vrijgeeft. De naadverbindingen worden thermisch gelast, zodat er altijd een zichtbare controle is van de naadverbindingen.
In combinatie met de Alulon MF coating voldoet Resitrix aan brandklasse 1.

Ook kan deze dakbedekking 100% gerecycleerd worden wat er dan weer voor zorgt dat deze zeer milieuvriendelijk is. Resitrix is de perfecte onderlaag voor uw groendak, éénlaags én wortelwerend.

De grote elasticiteit (400%) in combinatie met een interne wapening zorgt ervoor dat dat Resitrix perfect bestand is tegen scheuren en perforaties (denk aan dakterassen, etc...).

Al onze medewerkers beschikken over een certificaat voor het correct plaatsen van de Resitrix.

Ook zorgt Arfido bij elk dak geplaatst in Resitrix voor een controle van IRS-Btech, dit om de correcte plaatsingswijze te garanderen en onze klanten te voorzien van een garantiecertificaat.

www.resitrix-epdm.be
www.resitrix-garantie.be

Icopal Universal

Dé groenste plat dak afdichting van het moment!

Met de Icopal Universal hebben we een echte groene afdichting in huis gehaald.

In België is deze afdichting minder bekend en daar proberen we terecht verandering in te brengen.

In Nederland is Icopal Universal reeds meer dan 20 jaar een toonaangevend product waar scholen, een grote warenhuisketen en een groot online warenhuis resoluut voor kiezen als het neerkomt op dak afdichting.

De Icopal Universal beschikt over Nibe certificaat (milieu classificatie van bouwmateralen) waaruit blijkt dat dit dé groenste afdichting (POCB) van het moment is.

Icopal Universal en duurzaamheid gaan hand in hand. Op het einde van zijn levensduur is deze namelijk 100% recycleerbaar.

Icopal Universal is universeel toepasbaar, dit zowel op platte als hellende daken en in renovatie als bij nieuwbouw.

Ook als afdichting met oog op een groendak kan de Icopal Universal perfect dienen. We gebruiken in dit geval de Universal WS.

www.icopal.be →
Icopal Projecten →
Icopal Universal Arfido Icopal Arfido
Optigroen Logo Arfido

Groendaken

Groendaken van Europese marktleider.

Voor onze groendaken kunnen we rekenen op de materialen en expertise van Europees marktleider Optigroen.

Groendaken kunnen een enorme meerwaarde bieden voor uw eigendom en onze samenleving maar al deze voordelen vallen weg bij minderwaardige materialen of slechte plaatsing.

Met Optigroen zijn we dan ook in staat om onze klanten steeds te voorzien van een kwalitatief groendak dat voldoet aan alle normen en de zekerheid biedt van nog vele jaren groen-plezier.

Bij complexe projecten of uitzonderlijke situaties kunnen we rekenen op meer dan 30 jaar ervaring en expertise in de groendaken sector.